Segítünk egymásnak! Segítsünk egymásnak!

Példaértékű összefogás a veszélyhelyzetben

2020. 03. 23. 11:29

A napokban terjedt el a hír, és debütált az új oldal Magyarországon: Segítünk egymásnak, amelyet erre a linkre kattintva érhetünk el:  https://segitunkegymasnak.hu/ 


Ezen az oldalon sok szempontból is hasznos információkat és főként segítségnyújtás lehetőségeket találhatunk: felajánlhatunk szolgáltatást, oktatási vagy informatikai segítséget, adakozhatunk, vagy éppenséggel önkéntesnek is jelentkezhetünk.

 

Magyarország Kormányának kezdeményezésére ezúton összefogtak a „civilek”, hogy együtt, erősebben, illetve közös erővel és hatékonysággal enyhítsenek az új koronavírus okozta nehézségeken. A társadalmi összefogás során, a fenti oldalon található űrlapot kitöltve tud bárki segíteni…nekünk is! Így ezúton hívjuk fel a figyelmet, hogy a 1359-es hívószám, vagyis a Magyar Vöröskereszt szokásos adományvonala ideiglenes szünetel. Arra kérünk mindenkit, hogy a 1357-es telefonszámra juttassa el a felajánlását, amely közös adományvonalat jelent az alábbi szervezeteknek:


A 1357-es hívószám alternatívája a Nemzeti Összefogás Vonalának bankszámlaszáma:

Belföldi számlaszám: 11711711-22222222

SWIFT azonosító (BIC): OTPVHUHB

Név: OTP Bank Nyrt.

 

Sajnos a kialakult veszélyhelyzetben is adódnak további problémák: budapesti, lakossági bejelentésre tudtuk meg, hogy valakik a Magyar Vöröskereszt nevével visszaélve jogosulatlan adománygyűjtést folytatnak.  A Magyar Vöröskereszt az ügy kapcsán megtette a szükséges jogi lépéseket.

Arra kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljen az adományozás kapcsán is, illetve aki érintett vagy hasonló esettel találkozik, tegyen bejelentést a rendőrségen. Amennyiben Ön is csalást feltételez valamely esetben, amelyben szervezetünk nevét jogosulatlanul használják, kérjük, lépjen kapcsolatba az országos vagy megyei szervezetekkel:

www.voroskereszt.hu/rolunk/elerhetosegeink

Források:

https://segitunkegymasnak.hu/

https://voroskereszt.hu/hirek/figyelem-visszaelnek-a-voroskereszt-nevevel-3/

https://voroskereszt.hu/hirek/1359-es-vonal-helyett-a-nemzeti-osszefogas-vonala-telefonszaman-lehet/