Rendhagyó tisztelgés a kitüntetettek előtt

Online taps és köszönet a 2019-es év legaktívabb vöröskereszteseinek

2020. 06. 08.

Minden évben lehetőség nyílik arra, hogy a legtöbbet tevékenykedő önkénteseinket és munkatársainkat - különböző kategóriákban - kitüntetéssel díjazzuk. Sokszor nehéz feladat az év legjobbjainak kiválasztása, hiszen sokan sokféle módon segítik a Pest megyei vöröskeresztes munkát. 

A március közepétől hazánkat és mindennapjainkat is érintő járványügyi helyzet miatt idén rendhagyó módon tudjuk ünnepelni a kitüntetetteket. A konkrét átadó ünnepség lehetséges megszervezéséig ezúton fogadják tiszteletünket és hálánkat a vöröskeresztes tevékenységért.

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete Vezetőségének javaslatára a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a Pest megyében végzett lelkiismeretes, támogató munkájának elismeréseként az alábbi kitüntetések kerültek átadásra.


Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Arany Fokozat


Brezovszky Istvánné 

1968 óta több vöröskeresztes tevékenységben és pozícióban, töretlen lendülettel és lelkes segítségnyújtással támogatja munkánkat. Alapszervezeti titkárként, megyei vezetőségi tagként, a mai napig területi vezetőségi tagként is folyamatosan a tenni akarás és a közösségi erő éllovasa. Munkájával elősegíti a rendezvények sikerét, kapcsolatot teremt az alapszervezetek között, odafigyel az önkéntesek szívére is.


Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Ezüst Fokozat


Tóthné Klagyivik Ágnes

1988 óta aktív vöröskeresztesünk, aki az adománygyűjtésben és -osztásban kiemelkedő segítséget nyújt. Tanítónőként jól ismeri azokat a családokat, akik leginkább támogatásra szorulnak. A fiatalok és a családok részére szervezett rendezvények vöröskeresztes mozgatórugója.


Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés Bronz Fokozat


Dr. Krisztián Ágnes

Dr. Krisztián Ágnes a városban aktív közéleti tevékenységet folytatja Lila Akác nyugdíjas klubban, ahol klubvezető helyettes. Kezdeményezésére alakult meg a nyugdíjas vöröskereszt alapszervezet. Szakmai tapasztalatait hasznosítva sok előadást tart nemcsak a vöröskeresztes tagság, hanem a város lakossága részére is. Mindig számítani lehet lelkiismeretes, precíz munkájára.

Balázsné Hajdú Hajnalka

Balázsné Hajdu Hajnalka vezetésével nagyon aktív tevékenységet folytat a Napsugár Bázisóvoda. Az intézményben nemcsak a gyermekek részére szerveznek vöröskeresztes programokat, hanem bevonják a szülőket is a programok megvalósításába.

Wenczl Márton Péter

Kitűnő szervező készsége, odaadó munkája, és hatalmas türelme van. Kiváló kommunikációval és hihetetlen kitartással fáradozik a véradások szervezésénél és lebonyolításánál. Kitartó aktivitása hozzájárul, hogy a szentendrei körzetben minél sikeresebben érjék el a célokat, győzzék le a mindennapok akadályait.


Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevél


Kalocsainé Babarczi Katalin

Kalocsiné Babarczi Katalin az Őszirózsa Vöröskereszt Alapszervezet megalakulása óta aktívan és lelkiismeretesen ellátja a titkári feladatokat. Nagy figyelmet fordít a tagsági nyilvántartásra, a tagokkal való kapcsolattartásra, ezáltal a helyi mozgalmi élet egyik mozgatórugója. Egyik szívügye a városi véradás, így rendszeresen és folyamatosan szervezi az önkénteseket. Javaslata alapján farsang időszakában a tagok által sütött farsangi fánkkal kedveskednek a rendezvények résztvevőinek. Minden évben megszervezi a tagság részére az elsősegélynyújtás ismeretek frissítő előadását és gyakorlati részét, majd a szakmai órák után igazi csapatépítő programmal biztosítja az élménydús időtöltést. Büszkék vagyunk arra, hogy a vöröskereszt az ő csillogó személyiségével is gazdagodik.


Év Médiatámogatója


Budaörsi Infó

A Budaörsi Infó a város vezető online és nyomtatott médiuma. 2013 óta a területen tervezett vöröskeresztes megmozdulásokról előzetest, majd az aktivitásokról dinamikus és statikus beszámolót: interjúkat, híranyagokat, képeket készít, és azt nyomtatott és online formában is közzé teszi. Mindezek által a vöröskeresztes aktivitásainkat még inkább láthatóvá, hallhatóvá teszi széles körben. Vezető újságírójuk vöröskeresztes helyi vezetőségi tag 2019 február óta. Általuk tudunk eligazodni városunk hivatalos „labirintusaiban”, támogatásuk nagy segítség elismertségünkben, ismertségünkben.


Év Önkéntese Elismerő Oklevél


Kovács Józsefné

Alapszervezetünk közkedvelt, szavára sokat adó becsületes, tagja. Rendszeresen adminisztrációt vállal a véradásokon, a városi kitelepülésekre szervezi a résztvevőket, adományokat oszt hetente. Önkéntesként lelkesen végzi az év közben felmerült feladatokat. Heti rendszerességgel orvoshoz kísérik azokat, akiknek nincs, vagy csak nagyon messze van hozzátartozója. Igazi vöröskeresztes vállalásként 2018-tól megszervezte a beteglátogató, betegellátó rendszert. Irányítója annak a kis csoportnak, akiket maga köré gyűjtve hetente látogatják és ellátják az egyedülálló, elesett időseket a városban. Tevékenységüket a kórházban fekvő egyedül élő idősekre is kiterjesztették. Személyisége rendkívül szerény, nincs kérés, amit visszautasítana, sokszor erején felül vállal.


Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért


Tóth Zsanett

Zsanett 2017-ben egy pályaválasztási kiállítás során, baleset-szimulációs bemutató alkalmával szeretett bele a vöröskeresztes tevékenységbe. Azóta több mint 100 rendezvényen vett részt és aktívan segítette a munkát. Elsősegélynyújtó és imitátori tudása mindenkor segítséget jelent területi, megyei és országos program során is. Elhivatottsága erős toborzási lendületet vitt a mindennapokba. 2018-ban elvégezte a megyei imitátorképzést, az Országos Kortárs Felkészítő Táborban sikeres vizsgát tett a Közösségszervezés modulban. A tudásbővítés mellett az ismeretek átadására is nagy hangsúlyt fektet. Az ifjúsági vöröskeresztes tevékenységek mellett a véradás népszerűsítésében, szervezésében, lebonyolításában, az ünnepségek előkészítésében és megtartásában is aktív. A 2019-es év Hősképző kampány, Biztonság Hete programokban szerepe kiemelkedő volt. Zsanett olyan erőt, lendületet, akaratot és tudást testesít meg, amellyel önmagában is bizonyítja az ifjúsági vöröskeresztesek fontosságát és példamutató segítségnyújtását.

Polyák András György

Andris 2015-ben kezdte vöröskeresztes ifjúsági tevékenységét Baranya megyében, 2018-ban csatlakozott a Pest megyei csapathoz. Az elsősegélynyújtás területén érdemei kiemelkedőek. Elsősegélynyújtó ismereteit kamatoztatta a Biztonság Hetén, segédoktatóként tevékenykedett a BringaAkadémia programban, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által rendezett interaktív elsősegély programjában. 2019-ben az Országos Rendőr-főkapitányság gyalogosokat érintő kampányfilmjében „Zombiként” hívta fel a figyelmet a balesetek elkerülésére. 2019-es Hősképző kampány elképzelhetetlen lett volna nélküle. Oktató tevékenysége mellett maga is versenyzőként szerepelt az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen. Szervező munkájának köszönhetően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „Egyetemi Napok” programjában elsősegélynyújtó bemutatót tartott programcsapatunk. A „Vihar” összevont katasztrófavédelmi gyakorlaton Pest megyét képviselve, ellátóként teljesítette a kihívásokat Dunaújvárosban. Büszkék vagyunk arra, hogy Andris a vöröskeresztesek között, velünk együtt teszi egy picit jobbá a világot és mutat példát kicsinek, nagynak, kollégának, önkéntesnek.