A gyerkőcöknek is jár a védőmaszk!

50 kicsi maszk a Családok Átmeneti Otthonába

2020. 04. 07. 16:33

A COVID-19 vírus terjedésének időszakát éljük, amikor folyamatosan, szinte napról napra változik a közvetlen környezetünk és az egész világ. Hetek óta ez van a figyelmünk középpontjában. Igyekszünk minél több és szélesebb információval szolgálni mindazoknak, akik otthon tudnak maradni, és azoknak is, akik a munkájuk és/vagy megélhetésük miatt sajnos ezt nem tehetik meg. 

Sokat beszélünk a vírus célcsoportjairól, mutatjuk a helyes kézmosást, segítjük a rászorulókat és lényegében mindenkit: információval, eszközzel, figyelemmel, mosollyal. 

Bár új típusú koronavírusról van szó, néhány alapvető és fontos tulajdonságát már ismerjük: a fertőzés leginkább az idősekre, krónikus betegekre illetve legyengült immunrendszerrel rendelkező emberekre veszélyes. 


Azonban a vírus bárkit megtámadhat, korra, nemre, de még vallásosságra, politikára, lábméretre és vércsoportra sincs tekintettel. 

Mindez azt jelenti, hogy magunkra és másokra is figyelnünk, vigyáznunk kell: meg kell tennünk azon felelősségteljes lépéseket, amelyekkel a fertőzés hordozását, vagy éppenséggel magát a súlyos megbetegedést kerülhetjük el. 

Mindenkinél. Gyermekeknél is. 

A vírus nem első és közvetlen célcsoportja a gyerkőcök, azonban ők is megfertőződhetnek és megfertőzhetnek másik gyermeket, szülőt, nagyszülőt. Éppen ezért fontos, hogy rájuk is külön kiemelt figyelmet szenteljünk. 

A gyermek játszik, tanul, folyamatosan a kezében vagy a szájában van valami, hiszen gyermek: ismerkedik, tesztel, próbál, tanul! Pont emiatt is fokozottan figyeljünk a higiénés szabályokra: rendszeres és megfelelő kézmosás, fertőtlenítés, kevesebb nyúkapiszka az archoz. Előfordulhatnak esetek, amikor bizony nekik is kell védőmaszk, azonban kisebb verzióban, mint anyué vagy apué. Hogy ne essen le. Hogy ezáltal másokat védjen. 

Érdi adományozónknak köszönhetően a mai napon 50 darab, külön gyermekeknek készült kifordítható (fekete-piros) maszkot kaptunk, amelyet a százhalombattai Családok Átmenetei Otthona I. és II. intézményeink gyerkőceinek tudtunk kiosztani. Gyorsan körénk gyűltek, hiszen valami újdonság, valami szép színes figyelmesség érkezett, csak NEKIK! A szülők köszönték és örvendeztek. Mert rájuk is kell figyelni. Most IS. 

Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra! 

…és ne feledjétek: nem vagytok egyedül, együtt vagyunk ebben a helyzetben!